Workshops

 

In een interactieve workshop van 60-75 minuten krijg jij een kijkje in de keuken van het bedrijf met een actueel vraagstuk. Ook zijn er 2 workshops om je te helpen bij een carrière switch.

Je kunt je voor één Workshop aanmelden. De workshops kunnen starten op verschillende tijden.

Tijdslot 1 – 14:00 tot 15:15
Tijdslot 2 – 15:30 tot 16:45

Begin september worden de workshops hier getoond. Hieronder staan de workshops van 2023.

 

Hoe ziet onze leefomgeving er uit voor de generaties na ons? Duurzaamheid, circulariteit en vergroening zijn daarin belangrijke topics. In deze workshop leren jullie over de projecten van Antea Group en gaan jullie zelf aan de slag met een case.

Tijdens de case gaan jullie bezig met een project waarbij je diverse uiteenlopende belangen moet integreren binnen het project. Waar je tegenaan kan lopen: hoe om te gaan met verschillende belangen? Als we het hebben over circulariteit: zijn onderdelen nog her te gebruiken? Op welke manier ben ik het meest duurzaam uit? En is het allemaal wel betaalbaar?

Wil je zien hoe wij duurzaamheid integreren in onze projecten? Meld je dan aan voor onze workshop!

Deze workshop zit vol

Ben jij benieuwd hoe wij dagelijks impact maken samen met nationale en internationale organisaties? Neem dan deel aan deze interactieve workshop waarin je zelf in kleine groepjes aan de slag gaat met casussen uit de praktijk. Ervaar hoe het is om als medewerker van Climate Neutral Group organisaties te motiveren om nu actie te ondernemen tegen klimaatverandering.
Het is onze missie om de opwarming van de aarde tot 1,5 graden te beperken voor toekomstige generaties. Van multinationals tot MKB helpen we bedrijven op hun reis van A naar Zero CO2, in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Maak kennis met onze bevlogen collega’s om een beeld te krijgen van onze open professionele en informele bedrijfscultuur en ons dagelijks werk, schrijf je nu in en we zien elkaar dan!

Deze workshop zit vol

De bouwsector verbruikt veel grondstoffen, stoot schadelijke emissies uit en produceert veel afval. Om onze negatieve impact op de aarde te reduceren is het hard nodig de duurzame en circulaire economie te versnellen. Flux Partners helpt de bouwsector bij deze transitie door in integrale teams oplossingen te vinden voor de complexe vraagstukken als klimaatverandering, uitputting van grondstofvoorraden en de energietransitie. Tijdens de workshop leer je meer over het werken bij Flux Partners, het type projecten en de organisatiecultuur. Daarna gaan we aan de slag met een casus, waar in integrale projectteams een bouwproject wordt verduurzaamd. Wil je werken aan de duurzame en circulaire bouweconomie? Meld je dan aan voor de workshop van Flux Partners!

Deze workshop zit bijna vol

Verduurzamen van het bedrijfsleven vraagt om creatieve oplossingen. Hoe help je een groot chemisch bedrijf om hun CO2-emissie met 60% te reduceren in 2030? En hoe adviseer je een bierbrouwer met welke specifieke duurzaamheidsthema’s echt impact kan worden gemaakt? Tijdens de workshop laten we jou zien hoe we dagelijks bij KWA samen met onze klanten oplossingen vinden op deze vragen. De transformatie naar een klimaatneutrale en circulaire industrie in Nederland is in volle gang. Er is een groeiende behoefte aan mensen die hieraan meehelpen. Kom ervaren hoe wij duurzame oplossingen realiseren voor onze klanten. Zo geven we een beeld van werken bij KWA.

Deze workshop zit bijna vol

Doei hiërarchie, hallo impact: ontdek hoe Holacracy ons helpt onze klimaatdoelen te bereiken bij Rel.

De helft van de woningen in Nederland heeft nog altijd energielabel D of slechter. Dat kan beter. Dat moét beter. Want energiezuinige huizen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook gezonder, comfortabeler én goedkoper om in te leven.

In 2050 is Nederland energieneutraal. En als het aan ons ligt nog eerder. Met een flinke portie positieve energie zetten we de schouders eronder. Want we weten bij Rel: het kan wel. En het kan snel.

Impact maken begint bij de manier waarop wij werken. Leer tijdens deze workshop hoe we bij Rel zonder hiërarchie samenwerken aan een duurzame toekomst.

Holacracy is de de nieuwe manier van werken bij Rel. Het idee is dat bevoegdheid en besluitvorming verdeeld zijn over alle collega’s. De traditionele hiërarchische structuur wordt vervangen met zelfsturende groepjes die samenwerken aan bepaalde doelen. Alle collega’s zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijf. Tijdens deze workshop laten wij zien hoe holacracy werkt en hoe wij het bij Rel toepassen om de energietransitie te versnellen en zo nog meer impact te maken.

Deze workshop zit vol

Werken bij het Rijksvastgoedbedrijf is werken voor Nederland. Met zo’n 83.000 hectare grond en bijna 12 miljoen vierkante meter aan gebouwen zijn wij het grootste vastgoedbedrijf van Nederland. We onderhouden en beheren gevangenissen, paleizen, rijkskantoren, kazernes, musea, rechtbanken, en natuur- en landbouwgronden. Dat doen we met 2.900 collega’s, van technici en architecten tot bouwfysici en makelaars, en van projectmanagers tot ecologen.
Vastgoed is meer dan gebouwen en grond. We dragen met ons vastgoed bij aan een beter en duurzamer Nederland. En daarbij leggen we de lat hoog. In 2050 wil het Rijksvastgoedbedrijf 100 procent circulair werken. Dat betekent: CO₂-neutraal en stikstofarm bouwen, maar ook energieneutraal beheren. We zeten slimme, energiezuinige gebouwen neer, renoveren bestaande gebouwen duurzaam en bouwen circulair waar dat kan. Hiervoor zijn we altijd op zoek naar creatieve koppen, slimme(re) technieken en bijzondere innovaties. Denk jij graag met ons mee? Kom dan naar onze workshop tijdens Sustainable Switch!

Deze workshop zit vol

Hulp bij het Switchen

Wisselen van baan is een heel proces, dus dat doe je niet zomaar. Zeker als je op zoek bent naar een baan waar je voldoening uit haalt én de wereld een beetje beter maakt. In de onderstaande workshops wordt je geholpen om deze stap te maken!

Je merkt dat je graag in je huidige rol of in een nieuwe baan meer betekenis wilt in je werk. Je maakt je zorgen over duurzame en maatschappelijke uitdagingen en het knaagt dat je hier niet aan bijdraagt in je werk. Wanneer je bedenkt wat je dan wél graag wilt loop je vast.

Je kijkt wel eens op (duurzame) vacaturewebsites, maar je wordt nergens echt enthousiast van. En af en toe vraag je je ook af of je voor meer impact niet in je huidige baan kan blijven.

In deze interactieve workshop geven we je inzicht in de drie stappen om een betekenisvolle baan te bemachtigen. Daarnaast maak je een begin met focus krijgen in jouw impactvolle carrière en vorm je jouw betekenisvolle visie.

Deze workshop zit in beide rondes vol!

Hoe match je jezelf in de duurzame arbeidsmarkt? Sustainable Talent is al meer dan tien jaar hét loopbaanadviesbureau in de duurzame arbeidsmarkt en fungeert als waardevolle schakel tussen zowel duurzaam gedreven professionals als duurzame werkgevers. In deze workshop delen wij onze kennis en praktische tools om zelf aan de slag te gaan met onze matchmakingformule. Onze missie is om de transitie naar duurzaamheid te versnellen door het inzetten van de juiste talenten. Graag helpen we jou om jouw talenten te vertalen naar een passende inzet in de duurzame arbeidsmarkt. Heb jij al werkervaring, maar vind je het lastig om jezelf te positioneren in de duurzame arbeidsmarkt? Dan is deze workshop een goede eerste opstap in jouw reis naar een baan in duurzaamheid.

Deze workshop zit in beide rondes vol!