Over Switch

 

Sustainable Switch is ontwikkeld door projectbureau SustainableMotion en wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende partners. Lees hieronder meer over de achtergrond van dit event.

Wie organiseert Sustainable Switch?

Sustainable Switch is een initiatief van SustainableMotion, een projectbureau dat gespecialiseerd is in programma’s om van de start een duurzame carrière op te bouwen en om verder te ontwikkelen. Met onze landelijke carrièrebeurzen voor starters & professionals, inhoudelijke trainingen en inhoudelijke netwerkevenementen is een carrière waar nieuwe business modellen, circulaire economie & duurzaamheid een belangrijke rol spelen altijd dichtbij. Wij geloven in de veranderkracht van ambitieuze talenten, zowel ervaren als onervaren.

Medeorganisator

Greenjobs.nl is hét vacatureplatform voor duurzame vacatures in Nederland. Het doel van Greenjobs.nl is dat elke baan een duurzame baan wordt en zo meewerkt aan de verduurzaming van de planeet. Greenjobs.nl – werk voor de toekomst.

Main partner

CIRCL is main partner van Switch 2023. Circl is een circulair platform op de Amsterdamse Zuidas waar de benodigde krachten uit de samenleving, business en finance samen in beweging komen voor een duurzame wereld. Circl is een initiatief van ABN Amro. Sustainable Switch past bij de missie van Circl.

Media partner

Het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen brengt actueel nieuws en inspiratie. De ‘MVO Vacaturebank’ op deze portal is de meest complete vacaturebank op het gebied van duurzaamheid en bedrijfsleven. Sustainable Switch is een goede aanvulling en past bij de missie!

Kennispartner

BetekenisBaan geeft handvatten om te ontdekken wie je bent en wat jij belangrijk vindt. Daarmee leer je hoe je jouw potentieel kunt benutten om de wereld mooier te maken. Zo kun jij de stap zetten naar een betekenisvolle carrière die bij jou past.

Kennispartner

Sustainable Talent gelooft in de kracht van talenten. Onze missie is om deze talenten op de juiste plek te krijgen en daarmee de transitie naar duurzaamheid te versnellen.

Meer mogelijkheden

Elk jaar organiseert SustainableMotion meerdere projecten zoals verschillende carrièrebeurzen, trainingen en netwerk events.

Hiernaast staan twee projecten uitgelicht.

Bekijk al onze huidige en afgeronde projecten in het overzicht op de website.

 

Transitiemaker Training

Een unieke training voor young professionals op het gebied van transitietheorie, praktijkcasussen & duurzame transitieskills.

 

Sustainable Young Netwerk

Wij geloven dat je samen meer bereikt. Daarom brengen we alle Young Professionals met duurzame ambities in hun werk bij elkaar.


Waarom Sustainable Switch?

Veruit de meeste vacatures staan open voor zijinstromers en steeds meer werkgevers zoeken steeds vaker werknemers met ervaring, die kennis of interesse in duurzaamheid hebben. Echter blijkt het best lastig om deze functies goed gevuld te krijgen, zeker in deze krappe arbeidsmarkt. Tegelijkertijd zijn er ook veel (young) professionals op zoek naar nieuwe mogelijkheden die meer betekenis geven. Op de beurs van Sustainable Switch komt iedereen elkaar tegen!

Carrièrebeurs voor studenten & starters

SustainableMotion heeft veel ervaring met carrièrebeurzen. Al 12 jaar op rij wordt de enige landelijke carrièrebeurs voor afstuderende studenten & duurzaamheid georganiseerd. In de afgelopen edities zijn al meer dan 9.000 talenten en 240 bedrijven aan elkaar gekoppeld.