Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen door kandidaten voor je op een rij gezet. Mocht je na het bezoeken van deze pagina nog meer vragen hebben neem dan contact met ons op.

Wat is Sustainable Switch?

Sustainable Switch is de grootste carrièrebeurs voor professionals op het gebied van duurzaamheid in Nederland! Voor jou is het dé manier om je te oriënteren op een carrière waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt!

Zo werkt het:

Op Sustainable Switch kun je op verschillende manieren in contact komen met meer dan 35 bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzaamheid:

  • Meld je aan voor de Bedrijvenmarkt en ga in gesprek met de bedrijven.
  • Meld je aan voor een workshop en leer een bedrijf beter kennen in een interactieve setting.
  • Meld je aan voor de Opening en laat je inspireren door tips & tricks.

Meer informatie over het programma vind je hier

Voor wie is Sustainable Switch?

Alle hoogopgeleide (young) professionals met minimaal 1 á 2 jaar full-time werkervaring. Idealiter ben je op dit moment al werkzaam en maak je de Switch naar een nieuwe baan. Ook als je tussen banen zit ben je uiteraard erg welkom. De werkgevers zijn zowel op zoek naar kandidaten met kennis en ervaring in duurzaamheid alsmede kandidaten die geïnteresseerd zijn om zich hier meer in te gaan verdiepen.

Heb ik voorkennis over duurzaamheid nodig?

Specifieke voorkennis over duurzaamheid is niet nodig, maar kan je wel een voorsprong geven in sommige gevallen. Bedrijven zijn vooral op zoek naar kandidaten met een interesse in duurzaamheid die leergierig zijn en een uitdaging durven aangaan. Alle disciplines en achtergronden zijn dus welkom!

Wat kan ik allemaal uit Switch halen?

Tijdens Sustainable Switch krijg je de kans om in gesprek te gaan met potentiële werkgevers en je te oriënteren op een baan die aansluit op jouw interesses. De centrale vraag van de dag is “is er een carrière voor jou waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt?”. Bedrijven die meedoen op de dag zijn op zoek naar kandidaten die kunnen bijdragen aan hun uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Laat jij hen zien dat jij hier de geschikte kandidaat voor bent?

Waar vindt Switch plaats?

De 2023 editie vindt plaats in CIRCL te Amsterdam, het duurzame paviljoen van ABN AMRO. CIRCL is Main Partner van het Sustainable Switch. CIRCL is erg goed te bereiken met het Openbaar Vervoer, slechts 3 minuten lopen van het NS station Amsterdam Zuid. Het adres is Gustav Mahlerplein 1B.

Wanneer vindt de 2023 editie plaats?

De 2023 editie vindt plaats op vrijdag 26 mei 2023.

Wat is de aanmeldprocedure?

Je kunt je aanmelden voor de Bedrijvenmarkt, voor een Workshop en voor de Opening. Voor de workshops en opening zijn er beperkt aantal plaatsen. Voor de bedrijvenmarkt kan je je tot het evenement blijven aanmelden of op het evenement zelf. Zonder aanmelding kan je niet de bedrijvenmarkt op. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven wanneer de aanmelding opengaat.

Wie organiseert Sustainable Switch?

Sustainable Switch is ontwikkeld en wordt georganiseerd door SustainableMotion. Vanaf 2012 heeft SustainableMotion elk jaar het Sustainability Career Event voor starters en studenten georganiseerd en de duizenden bezoekers zijn nu werkzaam en nog steeds op zoek. Daarom is het logisch om hetzelfde event ook voor profesionals te organiseren. Bekijk SustainableMotion website voor meer informatie.

CIRCL

CIRCL is een initiatief van ABN Amro. In 2023 is CIRCL main partner van zowel het Sustainability Career Event als van Sustainable Switch, en host de locatie. Bekijk CIRCL website voor meer informatie

Zijn er kosten verbonden aan deelname?

Nee, deelname is geheel gratis!

Wat is de voertaal van het event?

Het event is geheel in het Nederlands. De reden hiervoor is dat alle aanwezige bedrijven hebben aangegeven dat ze op zoek zijn naar medewerkers die de Nederlandse taal machtig zijn, omdat hun werkprocessen in het over grote deel Nederlands is.