Bedrijvenmarkt

 

In gesprek gaan met jouw potentiële nieuwe werkgever doe je op de Bedrijvenmarkt. Hieronder tref je de bedrijven die met jou in gesprek willen.

Samen bouwen wij elke dag aan een veilige, gezonde en toekomstbestendige leefomgeving. Je vindt bij ons de allerbeste vakspecialisten van Nederland, maar ook innovatieve oplossingen op het gebied van data, sensoring en IT. Hiermee dragen wij bij aan de ontwikkeling van infra, woonwijken of waterwerken. Maar ook aan vraagstukken rondom klimaatadaptatie, energietransitie en de vervangingsopgave. Van onderzoek tot ontwerp, van realisatie tot beheer. Wij denken kritisch mee en altijd vanuit de mindset om samen voor het beste resultaat te gaan. Op deze manier anticiperen wij op de vragen van vandaag en de oplossingen voor morgen.

Arcadis is wereldwijd toonaangevend als duurzaam ontwerp- ingenieurs en adviesbureau voor de natuurlijke en gebouwde omgeving. Wij zijn met 36.000 werknemers in 70 landen toegewijd aan Improving Quality of Life. We bieden duurzame oplossingen aan onze klanten en leveren daarvoor ontwerp-, advies- ingenieurs-, project- en managementdiensten.

Duurzaamheid en een positieve impact
Met duurzaamheid als kernpunt bij alles wat wij doen, streven wij naar een maximale impact om de kwaliteit van leven te verbeteren. De oplossingen die we ontwikkelen zijn gericht op belangrijke maatschappelijke uitdagingen rondom Resilience, Places and Mobility.

Deskundig, praktisch, nuchter, nieuwsgierig en wendbaar. Dat is de kracht waarmee wij als onafhankelijk adviesbureau oplossingen bieden voor complexe vraagstukken op het gebied van natuur en leefomgeving. We noemen onszelf dan ook wel Doorgronders: vastberaden specialisten die de beste antwoorden naar boven halen op het gebied van Bodem & Water, Terrestrische Ecologie, Aquatische Ecologie en Geofysisch Onderzoek. Onze adviezen leveren wij met circa 130 collega’s voornamelijk aan overheden, bedrijfsleven, terreinbeheerders, waterschappen, woningcorporaties, beheerders van infrastructuur, etc. Gebaseerd op gegevens die wij het liefst zelf buiten verzamelen. Gewoon met de voeten in de klei.

Wij zijn op een duurzame missie. Richting 100% positieve impact via onze projecten. Want wij geloven dat bedrijven impact kunnen maken. Door winst en groei te combineren met een duurzame bijdrage aan de maatschappij. Alleen: dat gaat niet vanzelf. Bedrijven moeten daarvoor fundamenteel veranderen. Dat noemen wij Systemic Change. Wij helpen bedrijven onbekende paden te bewandelen en doorbraken te realiseren. Samen zijn we op een spannende expeditie. Ook met ons eigen bedrijf. In 2021 bereikten we zelf een belangrijke mijlpaal: we zijn BCorp geworden. Daarmee voldoen we aan de hoogste standaarden op duurzaam, sociaal en transparant vlak. Net als Patagonia, Ace&Tate, Coursera, Ben&Jerry’s en 4.000+ andere BCorps. Zo bouwen we samen aan een meer inclusieve en duurzame economie.

We hoeven jou niet uit te leggen dat we voor gigantische uitdagingen staan, waaronder klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, kansenongelijkheid en ga zo maar door. Je merkt aan jezelf dat je in je werk hierin iets wilt betekenen. Maar wat wil je dan precies? Dat is de grote vraag.

Onze missie is om professionals te helpen betekenisvolle keuzes te maken in hun werk, zodat ze iets doen wat bij hen past én wat goed is voor de wereld. We doen dat door in 1:1-begeleiding en groepsprogramma’s jou als professional te helpen ontdekken wat de impact is die je wilt maken en inzicht te geven wie je bent en wat je belangrijk vindt. Zodat jij werk gaat doen waar jij én de wereld beter van worden.

Onze missie is de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door het leveren van slimme software, laadpunten en diensten voor zowel zakelijk vervoer als voor thuis. Dit doen wij niet alleen, want jij bent ook onderdeel van deze missie als klant, sollicitant, partner en duurzaamheidsenthousiasteling.

Innovatie is de kern van Blue Current, want wij geloven dat zelfs een goed product nooit af is. Als start/scale-up zijn we iedere dag bezig met automatisering, nieuwe features en slimme procesverbeteringen. Geen enkel onderdeel van de keten ontkomt daaraan; van productie, testen en installatie tot onze fulfillment, klantreis en backoffice.

Climate Neutral Group (CNG) helpt bedrijven van A naar Zero CO2 om tegen 2050 Net Zero-uitstoot te bereiken volgens het Parijsakkoord. We hebben al meer dan 3500 bedrijven over de hele wereld geholpen met CO2-reductie en ruim 15 miljoen ton CO2 gecompenseerd. Ook zijn er al meer dan 40 miljoen ‘Climate Neutral Certified’-producten verkocht. Na 20 succesvolle jaren zijn we gefuseerd met Anthesis, ‘the sustainability activator’, om nog meer impact te maken. Als B-Corp gecertificeerd bedrijf zijn we een van de oprichters van ICROA en een erkend Community Member van ISEAL.

Duurzame warmte voor iedereen!

Wij zijn De WarmteTransitieMakers, een gedreven team die de warmtetransitie willen versnellen. Samen met gemeenten, woningcorporaties, bewoners, netbeheerders en warmtebedrijven werken we aan de meest eenvoudige en transparante aanpak om aardgasvrij te worden, voor elke buurt en ieder gebouw.

DWA voelt zich verantwoordelijk voor de wereld om ons heen. Daarom bedenken onze adviseurs slimme, duurzame oplossingen voor gebouwen en gebieden van morgen. Duurzaamheid werkend maken, dat is ons motto. We maken dat dagelijks waar met 145 enthousiaste en gedreven medewerkers die één ding gemeen hebben: passie voor duurzaamheid. Samen bouwen we aan een wereld die ook voor volgende generaties veilig, gezond en leefbaar blijft.

At Ecorys, we are committed to making our world more sustainable. We are proud to say we are a CO2 neutral company. In 2020, we further reduced our CO2 footprint per fte, compensated all of our air and car travel, and reduced the number of prints per fte, as well as offsetting the remainder of our CO2 footprint. This is all part of our long-standing CSR policy, which we would like to share with you.

Aangenaam, wij zijn Flux Partners. Als adviesbureau helpen we de publieke en private sector en werken we aan duurzame en toonaangevende projecten in de grond- weg- en waterbouw, utiliteitsbouw, wind- en energiemarkt. Vanuit duurzaamheid, tendermanagement, projectbeheersing, omgevingsmanagement, inkoop- en contractmanagement werken we dagelijks aan uitdagende projecten als de afsluitdijk, windpark Hollandse Kust West en de A27. Team duurzaamheid bestaat uit 15 collega’s die gespecialiseerd zijn in de thema’s klimaat (adaptatie), milieu, circulaire economie, ecologie en stikstof. Dit doen wij in uiteenlopende rollen bijvoorbeeld als inkoper, jurist, data-analist of strateeg.

Greenjobs.nl is dé vacaturesite met het grootste aanbod duurzame vacatures in Nederland. Het is de missie van Greenjobs.nl om het bedrijfsleven en overheid futureproof te maken en meer mensen aan een duurzame baan te helpen. Vacaturesite Greenjobs.nl helpt heel werkend Nederland aan een duurzame baan, stage of freelance opdracht. Samen werken we aan de verduurzaming van de planeet.

Greenjobs.nl is Business Supporter van het Wereld Natuur Fonds. Met behulp van de steun van Greenjobs.nl geeft WWF bos terug aan de aarde. Greenjobs.nl is een Certified B Corp en lid van MVO Nederland.

Wij zijn KWA, een mooi bedrijf van 70 enthousiaste professionals die elke dag bezig zijn met het oplossen van vragen van onze klanten. Sterker nog: wij brengen de klant bij de oplossing. KWA brengt helderheid in het woud van regelgeving op het vlak van milieu, veiligheid en energie. Wij helpen onze klanten met onze expertise: in compliance komen en blijven, realiseren van technische projecten, uitrollen van een CO2-reductiestrategie en het veiliger maken van de werkomgeving. We werken voor de grote bedrijven in Nederland. In sectoren zoals chemie, levensmiddelen en farma. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je niet eerder van hebt gehoord.

kWh People is gespecialiseerd in recruitment en interim opdrachten voor functies op hbo en wo niveau in de duurzame energiesector. Onze missie is het creëren van een ideale match tussen kandidaat en organisatie. Dat begint bij het vinden, binden en begeleiden van talent. Door middel van screenings, adviesgesprekken en coachingstrajecten beschikken wij inmiddels over een netwerk met meer dan 20.000 ambitieuze professionals. Onze consultants staan in nauw contact met toonaangevende bedrijven en organisaties in de energiesector. Daardoor hebben wij een gevarieerd en uniek aanbod aan functies in de wereld van energie, duurzaamheid en circulariteit op hbo en wo niveau.

Wij zijn LBP|SIGHT: een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau. We geven advies over bouwakoestiek, bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid, energie, gebiedsontwikkeling, geluid en trillingen, milieu, rentmeesterij en ruimtelijke ordening. Een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving voor iedereen? Wij geloven dat het kan. Deze leefomgeving van de toekomst vraagt om een gezamenlijke aanpak van milieudeskundigen, planologen, rentmeesters en bouwkundigen.

Duurzaamheid is de rode draad in ons werk. We werken aan oplossingen volgens bestaande wetten en regels, met aandacht voor de snel veranderende leefomgeving. Thema’s waar we ons dagelijks mee bezig houden? O.a. circulariteit, duurzame gronduitgifte, levenscyclusanalyse (LCA), stikstof, klimaatadaptatie, optimaal ruimtegebruik en grondstoffenschaarste.

We hebben maar één planeet om op te leven. Daar moeten we dus goed voor zorgen. Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering echt gaat merken, en de laatste die er nog wat aan kan veranderen. Een mega uitdaging die we met opgestroopte mouwen oppakken. Met een gedreven team storten we ons op onze missie: een duurzaam thuis voor iedereen.

Bij Regionaal Energieloket helpen we woningeigenaren en ondernemers met het verduurzamen van hun huis of bedrijfspand. Regionaal Energieloket werkt intensief samen met ruim 100 gemeenten en provincies.

Bij GreenHome bouwen we aan een landelijk platform in samenwerking met Milieu Centraal, WoonConnect, RVO en Ministerie van BZK.

Wij zijn het Rijksvastgoedbedrijf. Met zo’n 83.000 hectare grond en bijna 12 miljoen vierkante meter aan gebouwen zijn wij het grootste vastgoedbedrijf van Nederland. We onderhouden en beheren gevangenissen, paleizen, rijkskantoren, kazernes, musea, rechtbanken, en natuur- en landbouwgronden. Dat doen we met 2.900 collega’s, van technici en architecten tot bouwfysici en makelaars, en van projectmanagers tot ecologen. Vastgoed is voor ons meer dan gebouwen en grond. We dragen met ons vastgoed bij aan een beter en duurzamer Nederland. En daarbij leggen we de lat hoog. In 2050 wil het Rijksvastgoedbedrijf 100 procent circulair werken. Dat betekent: CO₂-neutraal en stikstofarm bouwen, maar ook energieneutraal beheren. We zeten slimme, energiezuinige gebouwen neer, renoveren bestaande gebouwen duurzaam en bouwen circulair waar dat kan.

Stedin is de netbeheerder van de Randstad, We transporteren 24/7 energie terwijl we midden in de energietransitie zitten. Samen werk maken van een wereld vol nieuwe energie! Bij Stedin is er ‘Genoeg te Doen’! Of je nu op zoek bent naar een stageplaats,
of een vaste baan. Stedin biedt volop mogelijkheden van IT en Techniek tot Finance en HRM. Je krijgt alle kansen om jezelf te ontwikkelen.
Ons programma ‘Toekomstmakers’ richt zich op de spannende wereld van nieuwe energie. Tijdens dit tweejarige talentprogramma werk je aan verschillende projecten om een goed overzicht te krijgen van de energietransitie. De start is in september 2023!

Sustainable Talent gelooft in de kracht van talenten. Onze missie is om deze talenten op de juiste plek te krijgen en daarmee de transitie naar duurzaamheid te versnellen. We doen dit door professionals te leren hoe ze zich beter kunnen positioneren én profileren binnen de duurzame arbeidsmarkt door middel van trainingen en coaching. Ook verzorgt Sustainable Talent de werving & selectie voor een aantal duurzame organisaties.

Joulz is dé partner voor duurzame energie-infrastructuur. Wij kennen de weg in de energiewereld. We weten alle energie in de juiste banen te leiden. We zorgen voor de perfecte afstemming tussen de productie én gebruik van nieuwe energie. Van simpele laadpaal tot een compleet net. En veel verder. Want we zetten graag stippen op de horizon. Samen met jou.

Jij bepaalt wat er morgen in de krant staat!
Bij EIFFEL staan we opgesteld om complexe uitdagingen op te lossen. Uitdagingen die de agenda’s van morgen bepalen, zoals de energietransitie. Daar is brutaliteit voor nodig. Durven innoveren, durven veranderen. Wij staan middenin het primaire proces van de transitie om die verandering mogelijk te maken.

Werk met mensen die een frisse blik hebben op de energietransitie. Wordt opgeleid door de Rijksuniversiteit Groningen en adviseurs van ons kabinet. Ga aan de slag bij de mooiste organisaties. Netwerkbedrijven, leveranciers en de overheid. Daar werk je aan slimme oplossingen om onze planeet bewoonbaar te houden en Nederland toekomstbestendig te maken.

Wil jij bijdragen aan de verduurzaming van Nederland? Kom bij Eteck werken! Wij zorgen ervoor dat woningen en gebouwen duurzaam worden verwarmd, verkoeld en voorzien worden van warm tapwater. Wij gaan voor 0. Nul gebruik van fossiele brandstoffen en nul impact op het milieu. Iedere dag streven wij naar maximale impact op de verduurzaming van de Nederlandse warmte– en koudevraag. Die impact groeit. En wij ook! Groei jij met ons mee?

idverde is Europa’s toonaangevende groene en groeiende specialist van de groene buitenruimte, met een jaarlijkse omzet van € 1 miljard en meer dan 10.000 collega’s die actief zijn in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Denemarken, Duitsland en Zwitserland. Wij bieden een uitgebreide reeks diensten ter ondersteuning van de aanleg, het onderhoud en het beheer van landschappen en werken samen met zowel publieke als zakelijke klanten om oplossingen op maat te leveren voor de unieke uitdagingen van elk project. Van de aanleg van daktuinen tot het onderhouden van bedrijventerreinen en van het groen inrichten van stadskernen tot het realiseren van groene schoolpleinen.

Onze Joost houdt van mensen

Van Joost natuurlijk. Maar ook van onze Angela, onze Dannick en onze Mo. Wij worden heel blij als wij ze hebben (om)geschoold of een fijne en passende werkplek voor ze vinden. Want wij maken vakidioten voor de energietransitie.

Ook onze opdrachtgevers maken wij daar heel blij mee. Want die halen actuele kennis of een gedreven professional in huis. Fijne mensen met het hart op de juiste plaats.
En daarom houden mensen ook zo van Onze Joost.

Wij zijn the Agency for a Healthy World. Al 28 jaar willen we de wereld niet alleen duurzamer maken, maar doen dat ook echt. Wij zijn een B Corp gecertificeerd internationaal opererend advies- en communicatiebureau op de terreinen voeding, landbouw, internationale agrofoodketens, gezondheid, verpakkingen en energietransitie. Met 120 bevlogen adviseurs, ontwerpers en ontwikkelaars in drie vestigingen: in Den Haag, Wageningen en Brussel. Wij geloven in de kracht van samenwerking en in de combinatie van strategie, activatie, communicatie en creatie. Daar komen wij elke dag met veel plezier en energie ons bed voor uit! Haak jij aan?

Bij Sunbeam ondersteun je letterlijk een duurzame toekomst. Want onze montagesystemen voor zonnepanelen op daken dragen bij aan de groei van groene energie uit een hernieuwbare bron: de zon! Die groei is onstuitbaar en dus blijven we op zoek naar talentvolle en energieke mensen die onze missie willen ondersteunen. En die missie is: het ontwikkelen en produceren van de meest duurzame, veilige en eenvoudig te installeren montagesystemen voor zonnepanelen. Daarmee zijn we goed op weg, want onze systemen zijn al 100% CO2-neutraal sinds 2020. Doe je mee?

TerraIndex ondersteunt met haar software milieu-adviesbureaus in hun onderzoek naar de bodemkwaliteit voor een duurzaam hergebruik van grond, bagger en water. Door verontreinigingen goed in kaart te brengen kan de bodemkwaliteit worden gewaarborgd en vervuilde grond worden gesaneerd. Kwalitatief bodemonderzoek is van belang voor een verantwoorde realisatie van bouw- en infrastructuurprojecten. Door het bodemonderzoek te automatiseren worden fouten voorkomen, wat zorgt voor een efficiënt werkproces en betrouwbare resultaten. TerraIndex is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van automatisering, standaardisering en ketenintegratie van bodemonderzoek. Zo draagt TerraIndex bij aan een schonere en veiligere leefomgeving.

Werken aan projecten die ertoe doen. Waarbij je vanaf dag één verantwoordelijkheid draagt, zelf keuzes maakt en beslissingen neemt. Altijd in het belang van de klant en de toekomst van de bank. Dat is werken bij ABN AMRO. ABN AMRO maakt ingrijpende veranderingen door. In elk opzicht zijn we de toekomst van bankieren aan het vormgeven. We verwachten dat je in onze dynamische en uitdagende omgeving de verantwoordelijkheid pakt om volgende stappen te zetten in de duurzame richting die de bank op wil. We hebben niets aan afwachten en ja-knikken en onze klanten evenmin. Wel aan beslissingen die het verschil betekenen tussen goed en beter.

Bekijk hier welke start-ups er aanwezig zijn

De Woonpas is de ontwikkelaar van de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling (GVR). De Woonpas werkt samen met Nederlandse gemeenten om via de GVR woningeigenaren volledig te ontzorgen in het verduurzamen van de eigen woning op een maandlasten neutrale manier. De woningeigenaar hoeft hierbij zelf geen investering te doen en betaald de verduurzamingsmaatregelen middels een gemeentelijke belasting over 30 jaar terug. De te betalen belasting wordt niet hoger dan de besparing op de energierekening en de regeling is overdraagbaar bij verkoop van de woning. De Woonpas maakt woningverduurzaming bereikbaar voor iedereen

EnergiePartners is een snelgroeiend energie adviesbureau uit Utrecht dat meewerkt aan het verduurzamen van de wereld. Deze bijdrage bestaat uit het stoppen van energieverspilling bij Mkb-bedrijven. We helpen ze de energietransitie door. We geven onze klanten praktische adviezen waarvan een belangrijk deel direct besparing oplevert. Onze klanten gaan aan de slag met besparen door inzicht in hun energieverbruik en door persoonlijk contact. Hierbij maken we gebruik van moderne technologie zoals energieverbruik data. Ook helpen we overheden bij het behalen van de klimaatdoelen door toezicht op de energiebesparingsplicht. Voor het uitvoeren van diverse energiebesparingsprojecten zijn we op zoek naar energieadviseurs.

Wil jij bijdragen aan een groenere wereld? En word jij enthousiast van een jong team binnen een innovatieve duurzame startup? Lees snel verder en wie weet ben jij onze nieuwe collega. Over ons… Wij – Joost & Erik – zijn een aantal jaren geleden Energy Architects gestart vanuit de missie: een slimme, veilige en duurzame woning voor iedereen. Wij helpen voornamelijk particulieren en richten ons op een combinatie van duurzame maatregelen: alle vormen van isolatie, zonnepanelen, groendaken, warmtepompen en domotica. Wat ons binnen deze groeiende markt uniek maakt is dat wij niet alleen adviseren maar ook installeren, en daardoor de klant ontzorgen in het gehele proces.

Race Against Waste betrekt jonge generaties om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Met onze projecten, de E-waste Race, Textiel Race en Energy Race, leren jaarlijks kinderen van ruim 600 basisscholen in Nederland, Duitsland en Frankrijk over de impact van ons consumptiegedrag en energieverbruik op mens en milieu. Tijdens een race strijden scholenteams tegen elkaar om zoveel mogelijk impact te maken. Ze krijgen punten voor het uitvoeren van reparaties, organiseren van ruilacties, energiebesparingsacties en inzamelen van spullen voor hergebruik en recycling. Hiervoor wordt campagne gevoerd in de eigen wijken. Zo worden ook ouders, buren en families betrokken bij de race!

Spatialise is een Nederlandse startup die met behulp van satellietmetingen analyse en inzicht biedt in de bodemkwaliteit van landbouwgronden. Het bedrijf is een spin-off van Wageningen University and Research en heeft hun SaaS-product ontwikkeld in samenwerking met GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).

Spatialise werkt met meerdere satellieten, databases met bodemmonsters en een geavanceerd machine learning-model dat zelf is ontwikkeld om de organische koolstofgehalten in de bodem te berekenen met een resolutie tot 10×10 m. De nauwkeurigheid van hun schattingen is ongeëvenaard in de industrie, waardoor ze een grote impact hebben bij het opschalen van de regeneratieve landbouw.

tex.tracer is een blockchain powered supply chain platform dat modemerken, leveranciers en consumenten in staat stelt te handelen op basis van de waarheid. De wereld moet veranderen naar circulaire ecosystemen. Bij tex.tracer weten we dat geverifieerde transparantie in de supply chain de basis is voor de benodigde verandering. Wij bieden modemerken en leveranciers een oplossing om hun bedrijf toekomstbestendig te maken door betrouwbare inzichten te krijgen van hun toeleveringsketen en hen in staat te stellen op feiten gebaseerde beslissingen te nemen.